Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform som passar dig som vill åt ett inre lugn och en mjukare kropp.

Den här yogaformen är så fantastisk! Den ger lugn, får tankarna att skingras och gör din kropp mjuk och smidig. Yinyoga motverkar stelhet och släpper på spänningar och stagnationer i kroppen och är man en van yinyogi och inte yogat på ett tag så märker man ofta att man saknar något.

Jag guidar i yinyoga under retreats, kurser och när jag jobbar ute på företag, skolor eller organisationer som bokar mig.

Är du sugen på att testa min yinyoga så finns jag online med mina yogaklasser. Kika in i webbshoppen och du är varmt välkommen att boka dig redan nu på söndag! 

Yoga på vindsvåningen

Jag kommer att erbjuda yinyoga på halvdagsretreat och enstaka tillfällen på vindsvåningen på Hotellgatan. Håll utkik på min instagramsida, ulrika.boren, för information.

Vad är yinyoga?

Yinyoga är en avslappnande och behaglig yoga som passar de allra flesta. Övningarna (positionerna) görs liggande eller sittande och är skonsamma mot kroppen. Istället för att jobba att stretcha ut musklerna, som vi i vanliga fall brukar göra, så ligger fokus i yinyogan istället på kroppens bindväv och faschia, det som omsluter våra muskler. Yinyoga motverkar stelhet och gör kroppen smidigare genom att man i varje övning stannar en längre tid, 3-5 minuter, och försöker hitta avslappning i både kropp och sinne. Vi använder oss av bolster (en större avlång kudde) filtar och korkblock som stöd i våra positioner. Allt för att du efter egen förutsättning ska nå in i kroppen på ett mjukt och skonsamt sätt.

Jag har lugn musik (väl utvald) under yogan, och jag tycker också om att läsa dikter eller texter under klassens gång.